beoordelingen +31 (0)43 4093215 info@oosterdriessen.nl Facebook

Bezienswaardigheden

Het landschap, de rijke historie en de attracties in de omgeving van camping De Oosterdriessen zorgen voor vele recreatiemogelijkheden. De dalen, steile hellingbossen, gevarieerde flora en fauna, idyllische oude dorpjes met kastelen, statige carré-vormige Limburgse hoeves, zwart-witte vakwerkhuizen, talloze bouwwerken opgetrokken uit mergel en de vele wegkruisen en Mariakapelletjes geven een heel eigen karakter aan de omgeving.

De ligging binnen de Euregio Maas-Rijn biedt de mogelijkheid om op één dag de drie landen Nederland-België-Duitsland aan te doen en plaatsen/regio’s zoals bijvoorbeeld Maastricht, de Voerstreek, de Basse-Meusse, Luik, Tongeren, Hasselt, Spa en Aken te ontdekken.

Zo'n 100 miljoen jaar geleden lag Zuid-Limburg onder tropisch zeewater en hebben gestorven zee- en schelpdieren zich op de zeebodem opgehoopt tot een dikke mergellaag die nu in de bodem van Zuid-Limburg ‘het mergelland’ te vinden is. Tijdens diverse IJstijden hebben de Maas en andere kleinere rivieren zich met veel water in de geleidelijk, door de vorming van de Alpen, omhoogkomende vlakte ingesneden. Vandaar dat er in Zuid-Limburg vlakke plateaus met brede dalen en verschillende terrasranden te zien zijn.

Kasteel Eijsden

Kasteel Eijsden, ook wel Laag Caestertburg of de Borg genoemd, is een herenhuis met kasteelhoeve gelegen aan de Graaf de Geloeslaan tussen Laag-Caestert en Eijsden.
Het kasteel is samen met verschillende facetten van het terrein ieder een rijksmonument en behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

Bezoek website

Rijksbeschermd gezicht Eijsden

Het beschermde gebied bestaat uit enkele straten in de oude dorpskern van Eijsden en de daarop aansluitende landerijen rondom kasteel Eijsden.
Binnen de gemeente Eijsden-Margraten zijn de kernen Gasthuis, Bruisterbosch, Sint Geertruid, Moerslag, Noorbeek en de Wesch en Eijsden ook als beschermd dorpsgezicht aangewezen.

Bezoek website

Enci groeve

Het ENCI-gebied is prachtig om te wandelen, fietsen, vissen of gewoon te genieten van de mooie planten en dieren die het gebied te bieden heeft.
Hoewel de focus op de groeve op natuurontwikkeling ligt, is er nu en in de toekomst ook ruimte voor recreatie.
De groeve wordt daarom in verschillende gebruikszones ingedeeld.

Bezoek website

Maastricht Underground

Beleef Maastricht Underground en stap terug in de tijd, treed het donker tegemoet en laat je fantasie de vrije loop als je de verhalen hoort die Maastricht Underground herbergt.
Betreed de totale duisternis van de mergelgrotten van Sint Pieter, ervaar de spanning van het verleden in de Kazematten, of aanschouw het machtige Fort Sint Pieter.

Bezoek website

Fort Eben-Emael

Breng een bezoek aan fort Eben-Emael en ontdek het ongelooflijke avontuur van de eerste ogenblikken van Wereldoorlog II. We informeren u over de geheime, vernieuwende Duitse plannen en de krachtige wapens.
Vandaag is dit gigantisch complex terug tot leven gebracht. Je ontdekt er de keuken, de slaapzalen, de ziekenboeg, de douches en zo veel meer... zoals het oorspronkelijk was.

Bezoek website

Natuurhistorisch Museum

De collectie, bestaande uit zo'n 550.000 objecten, is gewijd aan geologie, paleontologie en flora en fauna van Zuid-Limburg.
Topstukken uit de collectie zijn de schedel van een Prognathodon saturator, een Mosasaurus-achtige (bijgegenaamd Bèr naar zijn vinder) en enkele reuzenschildpadden, die gevonden werden in de mergelgroeve van de Sint-Pietersberg.

Bezoek website

Blegny-Mine

Gelegen tussen Luik en Maastricht, Blegny-Mijn is één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegangelijk zijn voor de bezoekers. Gelegen op – 30 en – 60 meters geven ze de mogelijkheid het volledige extractie proces te ontdekken.Bezoek website

Bonnefanten museum

Met de raketvormige, 28 meter hoge toren aan de Maas is het Bonnefantenmuseum één van de belangrijkste moderne landmarks in Maastricht.
Ondanks de opvallende verschijningsvorm van de toren oogt het museum klassiek.


Bezoek website

Amerikaanse begraafplaats Margraten

De Amerikaanse Begraafplaats Margraten, is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de overleden Amerikaanse soldaten ten tijde van de strijd in Zuid-Limburg, het Ardennenoffensief en in het Roergebied, gedurende de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats is gelegen tussen de plaatsen Margraten en Cadier en Keer, aan de N278.

Bezoek website

Overige bezienswaardigheden

Vuursteenmijn Rijckholt Bezoek website

Mergelgroeve 't Rooth Bezoek website

Sluis van Ternaaien Bezoek website

Terug