beoordelingen +31 (0)43 4093215 info@oosterdriessen.nl Facebook

Natuur & Steden

Natuurgebieden

De schitterende ligging van camping "De Oosterdriessen" lokt je letterlijk de tent of caravan uit. Gelegen in het uiterste zuiden van Limburg aan de Pietersplas te Oost-Maarland. Dit gebied tussen Maastricht en Eijsden met bijzondere flora en fauna biedt de kampeergast een rits van mogelijkheden.

Het natuurgebied ‘De Eijsder Beemden’ met Konikspaarden en Gallowayrunderen, boomgaarden en open velden in de omgeving bieden schilderachtige vergezichten. Vooral tijdens de bloeiperiode levert dit mooie plaatjes op. 

De glooiende hellingen van het heuvellandschap, het Savelsbos met prehistorische vuursteenmijn en de Pietersberg met beroemde mergelgrotten markeren dit Maasdalgebied.

Op niet al te grote afstand kunt u de Hoge Venen met hoogste punt van België - Signal de Botrange (50km), de Ardennen ( ten zuiden van Luik) of de Eifel ( ten zuiden van Aken) beleven.

 De camping is ook een goede uitvalsbasis voor de bekende lange afstandswandelingen.

Steden

Restaurantjes in Eijsden

Op 3 km afstand (rechts de camping af) ligt het plaatsje Eijsden.
Eijsden is met zijn historische straatjes, pleinen en markante monumenten een van de best bewaarde oude plaatsen van Zuid-Limburg.

Bezienswaardig zijn o.a. het beschermde dorpsgezicht en het kasteel Eijsden.

Hier kan ook met het fietspontje de oversteek over de Maas richting België gemaakt worden.

Indien u in tegenovergestelde richting de camping verlaat bereikt u na 5 km de Limburgse hoofdstad Maastricht, de parel van het Limburgse land.

Deze Bourgondische stad van grote allure, staat bekend om haar leuke winkels, tientalle gezellige terrassen, café´s en restaurants.
De omvangrijke verzameling van grote en kleine monumenten in deze stad, is voor de liefhebber ook een boeiende ervaring.

Daarnaast is de ligging van de " Oosterdriessen" ideaal om een aantal buitenlandse steden te bezoeken:

Luik - 25 KM Meer informatie

Visé - 10 KM Meer informatie

Aken - 32 KM Meer informatie

Monschau - 67 KM Meer informatie

Hasselt - 43 KM  Meer informatie

Tongeren - 27 KM Meer informatie

Actief in de omgeving

Via een vlakke route kunt u naar bijv. Maastricht of Eijsden fietsen. Wij bieden u ook de mogelijkheid mountainbikes te huren voor een route door het Limburgse heuvellandschap.
In het Maasdalgebied is het tevens mogelijk om met het fietspontje, kano of met rederij stiphout Maastricht de omgeving te ontdekken.

Daarnaast zijn hier diverse uitgestippelde wandel-, fiets- en autoroutes te vinden.

Terug